מכינת "עמי-חי"

שבעת עמודי המכינה
"חָכְמוֹת בָּנְתָה בֵיתָהּ חָצְבָה עַמּוּדֶיהָ שִׁבְעָה " (משלי פרק ט פס' א)
"אומרים : ישנה ארץ -עמודיה שבעה" (שאול טשרנחובסקי)
התוכנית השבועית והשנתית במכינה בנויה על שילוב של שבעה מרכיבים מרכזיים.
אנחנו מאמינים שהשילוב הנכון בין למידה, טיולים, התנדבות, הכנה לצה"ל, עבודת כפיים, ניהול עצמי וחיי קבוצה נותן כלים לחניכי המכינה שיאפשרו להם בעתיד להוביל תהליכי הגשמה מתוך תחושת שליחות וצניעות.
חוויה לימודית: העמקת הזהות היהודית והישראלית על ידי לימוד המקורות המכוננים של זהותנו המשותפת. בירור רעיוני ופיתוח דעה אישית מנומקת על ידי מפגש עם מגוון דעות, מקורות ואנשים. חניכי המכינה נפגשים ורוכשים ידע בתחומים אלה: יהדות, מנהיגות, חברה וכלכלה, חוק ומשפט, חוסן לאומי, פילוסופיה, מחשבה מדינית, ידיעת הארץ, ספרות ושירה, תולדות עם ישראל, ציונות, דמוקרטיה, גיאופוליטיקה, מזרחנות, תקשורת, אקטואליה, הכנה לצבא, ערבית, עזרה ראשונה ועבודת המידות.
טיולים: הכרת הארץ לאורכה ולרחבה על ידי טיולים, ניווטים וסיורים, פעילות אתגר ותושיית שדה.
התנדבות: מכינת עמי-חי דוגלת באיזון בין קבלה לנתינה באמצעות תרומה לקהילה מתוך אמונה "שגדול לימוד שמביא לידי מעשה" . חניכי המכינה מתנדבים באופן קבוע בקיבוץ, ביישובי המועצה ובעיר באר שבע.
הכנה לשירות משמעותי בצה"ל: מפגש עם חיילים, מפקדים ועם יחידות צבאיות; לימוד מורשת צה"ל ומורשת קרב; התמקצעות בתחום הניווטים, אימוני כושר, חישול אישי והישרדות.
עבודת כפיים: מתוך אמונה שיש לחבר את הלימוד אל עבודה ממשית, חניכי המכינה מתנסים בעבודת כפיים בשדה ובגינה.
ניהול עצמי: חלק גדול מתחומי החיים במכינה מנוהלים ע"י החניכים עצמם. כל חניך במכינה חבר לפחות בוועדה אחת ודרכה הוא מוביל תחום במכינה. במרכז הניהול העצמי עומד מוסד "המליאה" בו אחת לשבוע החניכים מקבלים החלטות בצורה דמוקרטית. אנו מאמינים שהדרך למנהיגות עוברת דרך לקיחת האחריות ועל כן המכינה משקיעה זמן רב בליווי הנהול העצמי של החניכים.
חיי הקבוצה: המכינה שואפת לקיים חברת מופת בזעיר אנפין, בה חיים ביחד חניכים בעלי מגוון דעות והשקפות, שנפגשים זה עם זה במפגש כנה ואמיתי מתוך ענווה והקשבה זה לזה ומתוך עין טובה ועזרה הדדית.
כל שבעת עמודי המכינה באים לידי ביטוי בתוכנית השבועית והשנתית של המכינה. האיזונים משתנים כל שנה על פי בחירת החניכים (כחלק מהניהול העצמי) אך באופן כללי יש במכינה שלושה שבועות של למידה ואחריהם שבוע של טיול (כל טיול במכינה הנו טיול של שבוע שלם), בכל שבוע של למידה במכינה מוקדש יום אחד להתנדבות ויום נוסף לעבודת כפיים.
בכל יום ישנן שעתיים שמוקדשות לעבודת הוועדות (לניהול העצמי) בנוסף לערב שבועי שמוקדש למליאה. ישנם שלושה מדס"ים (שיעורי ספורט) בשבוע שמתמקדים בחיזוק הכושר הקרבי לקראת השירות הצבאי. במכינה מוקדש זמן ספציפי לחיזוק הקבוצה הן ע"י דינאמיקה קבוצתית והן ע"י ערבי הווי ושבתות משותפות.






